Minun tarinani


Myyntitehtävissä kodinkonehallissa tunnistin "myyminen on mun juttu"

Myynnin käytännön opiskeluni alkoi 70 -luvun lopulla, opettajanani kodinkonekauppias Matti Oja ja hänelle olen kiitollinen jokaisen asiakaskohtaamisen merkityksen ymmärtämisestä koko elämän kestävässä myyntityön opiskelussa. Toinen tärkeä asia myynnissä on matematiikka, eli kaikki tulisi laskea niin, että tehdyt toimenpiteet tuottavat.Vuonna 1990 elämäni sai uuden suunnan toimiessani sähkötarviketukkuosastolla Insinööritoimisto Sähkötyö Oy:ssä ja tehdessäni opinnäytetyötä asiakastyytyväisyystutkimusta Metsä-Serlan Lielahden tehtaan ostajalle.

Menin sovittuna aikana hänen luokseen, mutta ennen kuin sain luvan haastattelun aloittamiselle, hän pyysi minua istumaan ja kirjoittamaan paperille viestiä yrityksellemme ja se oli: toimintanne on sieltä ja syvältä!.

Olimme Pirkanmaan suurin sähkötukkuri, mutta toimintamme oli malli esimerkki tuotantokeskeisestä toiminnasta.


Yritys kuin yritys on luonnostaan tuotantokeskeinen, asiakaskeskeisyys edellyttää asiakkaiden liiketoiminnan syvällistä ymmärtämistä ja tälle palvelukokonaisuuden rakentamista, joka täyttää asiakkaan yksilölliset tarpeet ja odotuksen kokonaisvaltaisesti.

Tapahtuman jälkeen 1992 aloin tehdä omissa nimissäni yrityksille asiakastyytyväisyystutkimuksia, markkinoinnin ja myynnin koulutuksia, kehitystoimintaa ja mentorointia.


Yrityksillä ja julkisilla organisaatioilla on tarve kehittää toimintaansa asiakkaiden tarpeita ja odotuksia vastaavaksi ja tähän haasteeseen pyrin toiminnallani vastaamaan. 2020 toiminta jatkuu...